torsdag 26 juli 2012

Question!

"Hej, vad fin och bra din blogg är! :) Jag vill också åka till australien och har lite frågor... Vilken organisation åker du med? För/nackdelar med den hittills ? Hur gjorde du för att få ihop så mycket pengar ? :) Hoppas du får ett grymt bra år! :) Kram :)"


Hejsan! 


Jag åker med Rotary youth exchange, Det är en organisation som finns över hela världen. 
Med Rotary kan man åka på ettårsutbyten till i stort sätt alla världens alla länder. Det funkar såhär, du åker iväg till ett land där du får bo hos en eller flera värdfamiljer, din familj får under utbytesåret en utbytesstudent från något land som bor hemma hos dem. Så för att åka med rotary måste man alltså ha en utbytesstudent boende hemma hos sig, detta är för att ungdomar men även familjen ska få lära sig om varandras kulturer. 
innan jag bestämde mig för att ansöka till just Rotary kollade jag runt på andra sidor men kom fram till att rotary var den som passade mig bäst. Med dem känns det som det blir mycket mer att att bara åka iväg till ett nytt land och gå i skolan där, för man får träffa andra utbytesstudenter från hela världen, de anordnar resor & evenemang, (tex ska jag förmodligen på deras surfcamp om några månader!) Värfamiljerna får inte betalt för att ta emot utbytesstudenter utan de gör det frivilligt eller för att deras barn är iväg på ett utbytesår. 
Fördelar: Det jag hitills sagt & att det känns väligt tryggt att åka med Rotary, du behöver inte känna dig ensam i landet du åker till & du får en kontaktperson där som du kna kontakta när som. De hjälper till och fixar med skolan & försäkringar och sånt.
Nackdelar: Massor massor massor med papper att fylla i och skicka hit och dit! Både när du annsöker till att få åka och i samband med när du skickar in dit visum. Men det är ju något man kommer stöta på med vilken organisation man än åker & om du vill åka iväg till ett land i ett helt år. Men det var lite jobbigt och ibland förvirrande! Men ge inte upp får det är sååå värt det!
Det är dyrt att åka, men samtidigt är det ännu dyrare att åka med andra organisationer där man inte har en utbytesstudent boende hemma hos sig. & det tyckte jag bara var roligt!


Gå in på Rotarys hemsida och läs mer, man kan även läsa brev från utbytesstudenter som har varit iväg i ett år i olika länder. 

Såhär står det på hemsidan!


Hur är det att åka med Rotary

"Vi arbetar ideellt för en ökad förståelse mellan människor världen över. Därför kan du vara säker på att du blir väl omhändertagen som utbytesstudent hos oss.
Vi hjälper till och förbereder dig inför din resa. Vår programavgift, dvs den delen av kostnaden som studenterna får betala själva, är förhållandevis mycket låg, vilket beror på våra ideella insatser.
Rotary ger dig en unik trygghet eftersom den lokala rotaryklubben tar hand om dig och ser till att du trivs med skolan och familjen
Du kommer att ha en kontaktperson i klubben som du kan vända dig till i alla situationer. Du får chansen till en mängd olika aktiviteter genom rotaryklubbens kontakter. Vi ordnar bland annat träffar med andra utbytesstudenter. Ni kommer att ha mycket gemensamt som ungdomar i ett främmande land. Vi ordnar även en del resor i ditt nya land.
Dina värdfamiljer är utvalda för att ge dig ett så trivsamt utbytesår som möjligt. Som familjemedlem kommer du snabbt in i språket, oftast anordnas även en språkkurs på plats."

STÄLL GÄRNA MER FRÅGOR!!!!!!! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna något till mig!!!
KRAM