lördag 29 september 2012

världens längsta inlägg om underbara Queensland!

Hej igen!!
Nu är jag hemma från vår semester till Queensland och Hayman Island! Det har varit en alldeles underbar resa!

Flygresan tog lite över två timmar och vi landade på en av öarna längs med Queenslands kust. Det var verkligen som att åka utomlands.Vi lämnade ett solfritt och lite kyligt Sydney och landade i 26 grader, mer tropisk värme och sol!
 Sen väntade en timmas båtresa på tukost vattnen och bland massor obebodda öar till Hayman Island. Några hundra meter innan vi kom fram saktade båten in och strax där efter såg vi VALAR!!! Det var så häftigt! Valar är verkligen världens mäktigaste djur! 
Just nu är det vanligt att se resandes Humpback whales som förflyttar sig från Norra Australien ner till Antarktis. 

Hayman Island är ingen stor ö, utan går att promenera runt på under två timmar. Hoteller var mycket vackert och runt hotellet hade de planterat som en djungel! Det första vi gjorde när vi kom fram var att slänga på oss badkläder och springa ner till havet och kasta oss igenom den speglblanka ytan (Är typ aldrig vågor här, tror det har att göra med barriärrevet) Det var så varmt och behagligt om man jämför med mina supersnabba dopp i Wollongong!

Morgonen efter hade jag ställt min klocka på 05.30! Tio minuter senare befann jag mig på en solstol helt ensam på den lilla stranden för att se soluppgången! Väntade och väntade, men tyvärr reste sig solen bakom några öar så det dröjde ca 45 minuter innan solen tittade fram. Var ändå en ganska fin soluppgång! Men det häftigaste var att lågvattnet hade gjort att  det flera meter djupa havet försvunnit! Man kunde gå flera hundra meter ut på sandbotten! 

Efter frukost åkte min värdpappa och jag till dykcentret för vårt första dyk, som var vid en lien ö med en korallstrand 20 minuters båtresa bort. Var ett tag sedan jag dök sist så var riktigt roligt! Och går inte riktigt jämföra detta dyk med mitt förra som var i en svensk mörk kall sjö, där det enda liv jag såg under 55 minuter var två kräftor!

Dagen efter åkte vi ut på en heldag med dykcentret till THE GREAT BARRIER REEF! Att få dyka där har varit en dröm ända sedan jag för första gången befann mig under vattnet andandes ur en regulator haha! Så kvällen innan var precis som dagen före julafton för mig!!
Båtresan tog lite över en timma och på vägen ut såg såg vi delfiner två gånger, de hoppade längs med vår båt!! 
Barriärrevet var verkligen vackert, både under och över ytan! Det var som långa plattformer av korallrev som sträckte ut sig över ytan och hela vägen ner till botten! Så häftigt att Barriärrevet är 200 MIL långt!
Vi gjorde två dyk och båda var helt fantastiska!!
Vattnet var så turkost och klart, fiskar och liv i alla möjliga färger och former! Ju längre du tittade på ett ställe desto mer liv kunde du se! 

En kväll gick vi på en promenad på ön, vi såg fladdermöss, små mina kängurus (wallabies) och den mycket annorlunda och fina stjärnhimeln! Det är coolt att vi inte har samma stjärnor som Australien och här tycker jag stjärnhimeln känns mycket större på något sätt!


resten av tiden tillbringade jag vid polen och på stranden, vad underbart med lite semester!
En morgon bestämde jag mig för att se hur långt man kunde gå på på havsbotten där allt vatten försvunnit, gick flera hundra meter ut, och kunde nästan vada i land till en annan ö, men då bestämde jag mig för att vända, ville ju inte vara strandsatt där utan något att äta!
Det var verkligen en helt underbar liten resa, min värdfamilj är så underbar som har tagit med mig på så mycket äventyr, ska bli så sorgligt att lämna dem nästa vecka!

Har alltid funderat på att man borde kunna se valar från flygplan eftersom de är så enorma.. 
Så när jag åker utomlands brukar jag spana efter valar och delfiner från planet, men har aldrig sett några! Denna gång när vi höll på att landa, såg jag en svart delfin simmandes vid ytan i det genomskinliga vattnet! Så häftigt!

Flygbanan bara försvinner rakt ut i havet, liite läskigt!


Valarna vi såg från båten, En mamma och hennes bebis!

jag skulle kunna jobba här gratis!! haha

Hotell ingången! 
 pappa du hade älskat denna vita choklad!

 Haha vi är sååå normala! 
Frukosten soluppgången, vacker men säkert mycket mer vacker bakom den där kullen!


Åh vad jag saknar gymnastiken!

Poolen var härlig, men havet var såå mycket bättre!Det här måste vara den vackraste plats jag varit på någonsinn! Skulle inte ha något i mot att min framtida man och jag skulle gifta här eller på en liknande ö hihi Sista simturen, men blev ju aldrig djupt så fick plaska runt i en vattenpöl haha!HIT vill jag komma tillbaka en dag!
Tog så mycket bilder som ni kanske märkte,  så bilderna och filmerna från dykningen får ni se en annan dag! 
Nu ska jag sova god natt!Nu har jag bockat av många saker från min Bucketlist, men många saker åtesrstår hur coolt vore det inte att åka skridskor på antarktis eller något sånt??1 kommentar:

  1. Fantastiska bilder hade gärna delat semestern där med dej!

    SvaraRadera

Skriv gärna något till mig!!!
KRAM