tisdag 14 augusti 2012

ROTARY PRESENTATION!

Sådär ja!!!!
Nu har jag klarat av min 20 minuter långa presentation för Rotary här!
Om jag ska vara ärlig så var jag rätt oroad för den för några månader sen i Sverige, visste ju om att alla utbytesstudenter gör en sådan presentaion för Rotaryklubben i landet man är i efter bara några veckor. Och tänkte att 20 minuter skulle vara en evighet att stå o prata inför massor människor.. Men det gick jättebra och det var  Så himla roligt!! Skulle gärna göra fler sånna presentationer!!
började med mitt favorit citat av Mark Twain..“ 20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

... För tycker att det beskriver mitt utbytesår mycket bra! Detta är något jag velat göra så himla länge & jag är SÅ GLAD att jag tog denna chans, för skulle helt klart om 20 år ångra att jag inte gjorde det!

 Där efter berättade jag om  mig själv mina vänner, familj, fakta om Sverige, historia geografi osv.
För att inte historia delen skulle bli tråkig att höra på (och för att den delen innehöll massor av svåra ord!) Så sa jag när skulle berätta lite om vikingarna att jag behövde en frivillig viking att komma upp & hjälpa mig med att läsa en bit, haha självklart valde jag farbrorn som sa att det nog inte var han då!, Givetvis kan man ju inte låtsas vara en viking utan en vikingarhatt & det hade jag med mig en, gul & blå med horn! hihi & det blev mycket uppskattat & alla skrattade!

Så själva presentationen ni får hålla är Inget att vara nervös över, Var bara jätte roligt!!! Hade fixat en slideshow med massor av bilder från Sverige, var jag bor, min familj, vänner, årstiderna osv. Och det uppskattades också samtidigt som det är mycket lättare och mer intressant att ha bilder än att bara så och babbla i 20 min!
Och vad gör det ifall du utalar något fel?! Jag är säker på att ingen av de som lyssnar skulle kunna hålla en liknande presentation på Svenska!
:)


PÅ Rotarymötet var också en tidigare utbytestudent som hade varit ett år i Udevalla i Sverige! Var jätteroligt att lyssna på hans presentation om hur det var att bo i Sverige i ett år! Vi sa att vi får ta en FIKA någon dag eftersom att han inte bor så jätte långt ifrån där ja bor nu!

Imorgon har jag photo, food tec, SLR & Touch fotball! väldigt praktisk dag!!! :)
Och efter skolan ska jag åka till stan för att köpa, vinterkläder! Ni hörde rätt! mössa & långkalsonger var inte det jag prioriterade mest i min packning! haha!
Men ihegen ska jag bo hos min kontaktperson i Rotary & de bor ute på landet, en timma ifrån Wollongong uppe i bergen. Där kan det visst bli väldigt kallt om vintern & i helgen ska det vara runt 10 grader på dagen!!! och 4 grader på natten! Brrrrr! hoppas de har många värmefläktar..
Ska bli jätteroligt förhoppningsvis får jag se ett par stycken vilda kängurus & kanske någon wombat!Godnatt!
Har inga bilder från kvällen än så får helt enkelt bjuda på några bilder på Marni & mej från datorsalen i skolan! & måste säga att muskulösare människor får man leta efter!!!! Hahaha


2 kommentarer:

  1. Hur ser det ut när du kommer tillbaka till Sverige? Kommer du att gå om ett gymnasieår med de som är ett år yngre? Isåfall vad känner du om det? :)

    SvaraRadera
  2. Åhhh va det är kul att läsa om hur du har det fina kusin!! Du kan väl maila din adress på Facebook så jag kan skiva kort!! :) kramar i massor Ullis!!

    SvaraRadera

Skriv gärna något till mig!!!
KRAM