onsdag 27 juni 2012

Kycklinggratäng med dijongsenap!



4 st  kycklingbröstfiléer
smör, att steka i
1 st  tomat(er)
1 kruka(or)  basilika
3 msk  dijonsenap, (eller mer om du vill)
2 dl  vispgrädde
2 st  vitlöksklyfta(or)
2 dl  crème fraiche
salt och peppar
2 dl  riven ost

Servera till
haricots verts

Tillagning


1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Recept: Linnea Swärd
Foto: Emma Mattsson





Kunde inte ta någon fin bild på resultatet eftersom jag & min familj var såå hungriga!! Här ser ni en liten del av det som är kvar iallafall..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna något till mig!!!
KRAM